Raadio Kuku tänases Keskpäevatunnis arutati peaminister Kaja Kallase võimaliku lahkumise, viimasel ajal Eesti-Vene piiril aset leidnud sündmuste ja Eesti kaitsevõime suurendamiseks vajamineva raha üle.

«Kaja Kallasele ennustatakse kõrge välisesindaja kohta, panused on kõrgemad kui kunagi varem ja Eestis hoitakse hinge kinni üsna mitmes kohas. Nii valitsuses, Kaja Kallase kodus, aga ka lihtsalt rahva ja poliitikute hulgas, kes mõtlevad, et mis nüüd edasi saab, kui Kaja Kallas peaks ära minema. Sest sellele järgneb valitsuse vahetus, sellele järgneb tõenäoliselt ümberrivistumine poliitikute ja tulevaste ministrite hulgas ja miks mitte ka valitsusse kuuluvate erakondade hulgas. Aga kõik see sõltub sellest, kas Kaja Kallas osutub valituks kõrge välisesindaja kohale. Aga isegi kui ta kõrgeks välisesindajaks ei saa, siis voliniku koht on võimalik,» rääkis Priit Hõbemägi.

«Meid mõjutab tema Euroopasse minek otseselt ainult sedakaudu, et sel juhul tuleb uus valitsusjuht ja Reformierakond ilmselt valib ka uue esimehe. See toob loomulikult meie kodusesse poliitikasse palju muutusi, mida siin on viimaste nädalate jooksul niigi palju olnud,» lisas Ainar Ruussaar.