Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Tallinna vanglast surnuna leitud 23-aastane oli endine juutuuber Karlos Kolk (15)

Copy
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Madis Veltman

Delfi kirjutab, et täna hommikul leidsid Tallinna vangla ametnikud 23-aastase endise sisulooja ja juutuuberi Sem Karlos Kolgi oma kambrist surnuna, seda kinnitas portaalile Kolki kaitsnud advokaat. 

Surnukeha leiti vahistatute eluosakonna lukustatud kambrist, kuhu oli paigutatud lisaks hukkunule veel üks kinnipeetav. Tegu oli vahistatutega, kes viibisid samas kambris koos alates juuni algusest.

Kannatanu oli vahistatud narkootikumidega seotud süüteo eest ning oli eelnevalt kriminaalkorras karistatud.

Tallinna vangla alustas surma põhjuse asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi järgi. Kriminaalmenetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Elu24 kirjutas jaanuaris, et Kolgi elukohas toimunud läbiotsimise käigus leiti 291 grammi taimset massi, mis vastas positiivselt kanepi kiirtestile. Lisaks sellele leiti tema elukohas 10 tabletti, mis sisaldasid narkootilist ainet MDMA. Endisele juutuuberile määrati Harju maakohtus 4 aasta ja 11 kuu pikkune vangistus. Kolk oleks vabanenud juulis. 

Õiguskantsleri büroo andmetel suri Eesti vanglates ajavahemikul 01.09.2021−01.09.2022 kolmteist inimest. Kaheksa inimest suri terviseprobleemide tõttu, viis inimest sooritasid enesetapu. Tapmisi ei ole vanglates olnud alates 2011. aastast.

Tagasi üles