Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Kaitseväe peastaabi ülemaks sai kindralmajor Vahur Karus

Copy
Kindralmajor Vahur Karus, kindralmajor Enno Mõts ja kindral Martin Herem reedel kaitseväe peastaabis toimunud tseremoonial.
Kindralmajor Vahur Karus, kindralmajor Enno Mõts ja kindral Martin Herem reedel kaitseväe peastaabis toimunud tseremoonial. Foto: Kaitsevägi

Kaitseväe peastaabi uueks ülemaks sai reedel Tallinnas toimunud tseremoonial kindralmajor Vahur Karus, kes võttis ameti üle kindralmajor Enno Mõtsalt.

Kindralmajor Vahur Karus on kaitseväes teenistuses 1993. aastast. Ta on sõjaväelise hariduse omandanud Rootsi Kuningriigis ja Ameerika Ühendriikides, teeninud 1. jalaväebrigaadi ja Scoutspataljoni ülemana, kaitseväe juhataja sõjalise nõunikuna ning kaitseministeeriumi riigikaitse planeerimise osakonna juhataja asetäitjana.

Enne kaitseväe peastaabi ülema ametikohale asumist teenis Karus Kaitseväe Akadeemia ülemrektori ametikohal. Aastatel 2002–2003 osales ta välisoperatsioonil Kosovos ning 2006–2007 Eesti kontingendi ülemana Afganistanis.

Kindralmajor Karust on tunnustatud rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenu medaliga, maaväe ohvitseri kuldristiga, Scoutspataljoni teenetemärgiga, kaitseväe teenetemärgiga ning kaitseväe teeneteristiga riigikaitseliste teenete eest.

Tagasi üles