Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Keskkriminaalpolitsei juht lahkub perekondlikel põhjustel ametist (3)

Copy
Oskar Gross
Oskar Gross Foto: Madis Veltman

Veidi üle aasta keskkriminaalpolitsei juht olnud Oskar Gross otsustas isiklikel põhjustel ametist loobuda. Tema mantlipärija otsingud veel käivad.

«Keskkriminaalpolitsei juhi kohalt lahkumise otsus tuli mulle väga raske südamega. Minu abikaasa töötab Brüsselis ja mina koos meie väikese lapsega oleme Eestis. Aimasime, et pereelu kahes riigis elada on keeruline, kuid viimastel kuudel sain aru, et selliselt jätkamine ei ole pikas perspektiivis jätkusuutlik. Ametikohta vastu võttes olid need riskid teada, kuid paraku viisid, millega üritasin seda tulemust vältida, ei kandnud vilja,» selgitas Gross oma otsust.

Ta jätkas: «Mul on väga kahju politseist lahkuda, kuna nii pühendunud meeskondi, kes igapäevaselt annavad endast parima, ei ole sugugi kerge leida – on uskumatu, kui turvaliseks on muutunud Eesti vaid mõnekümne aastaga. Eesti kriminaalpolitsei teeb igapäevaselt fenomenaalset tööd. Jään kindlasti igatsema kogu ägedat PPA meeskonda ja loodan, et leian oma tee kunagi politseisse tagasi.»

Oskar Gross asus keskkriminaalpolitsei etteotsa eelmise aasta mais. Enne seda juhtis ta alates 2016. aastast keskkriminaalpolitsei küberkuritegude bürood.

Tagasi üles