Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

JÕEST MERENI Kohus tunnistas Tallinnas kavandatud Palestiina meeleavalduse keelu õiguspäraseks (5)

Meeleavaldus Palestiina toetuseks leidis Tallinnas Vabaduse väljakul aset ka mullu 5. novembril, siis said korraldajad ürituseks loa.
Meeleavaldus Palestiina toetuseks leidis Tallinnas Vabaduse väljakul aset ka mullu 5. novembril, siis said korraldajad ürituseks loa. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna halduskohus jättis reedel rahuldamata mullu novembris Tallinnas Vabaduse väljakul Palestiinat toetavat meeleavaldust korraldada tahtnud Andrew Rebase kaebuse, leides, et piketil plaaniti eksponeerida genotsiidi toetavaid plakateid kirjaga «Palestiina olgu vaba jõest mereni».

Rebane esitas mullu novembris politsei- ja piirivalveametile (PPA) teate, et soovib korraldada 11. novembril 2023 kella 12–12.30 Tallinnas Vabaduse väljakul avaliku koosoleku.

Koosoleku eesmärk oli nõuda Iisraeliga diplomaatiliste sidemete katkestamist, Eesti välisjulgeoleku ümberkorraldamist jätkusuutlikul viisil, mis ei põhineks laste ja naiste terroriseerimisel Lähis-Idas, rassistlike massimõrvarite ja sõjakurjategijate järgimisel ning genotsiidil.

Tagasi üles