Harjumaal Teslaga liiklusõnnetuses hukkunud naine oli kaine (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Avariipaigal avanenud vaate­pilt viitab sellele, et kokku­põrke hetkel oli Tesla kiirus väga suur.
Avariipaigal avanenud vaate­pilt viitab sellele, et kokku­põrke hetkel oli Tesla kiirus väga suur. Foto: Mihkel Maripuu

Ekspertiis selgitas välja, et esmaspäeva õhtul Harjumaal Tallinna-Tartu maanteel Tesla sõiduautoga liiklusõnnetuses hukkunud naine oli õnnetuse ajal kaine.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Barbara Lichtfeldt ütles, et politsei jätkab liiklusõnnetuse põhjuste väljaselgitamist, muu hulgas ootab politsei Teslalt õnnetusse sattunud sõiduki sõiduandmeid.

Häirekeskus sai esmaspäeva õhtul kell 19.27 teate, et Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 16. kilomeetril toimus veoauto ja sõiduauto vahel raske liiklusõnnetus, milles hukkus sõiduautot juhtinud naine. Veoautot juhtinud mees viga ei saanud.

Esialgsetel andmetel sõitis 37-aastane naine oma sõiduautoga Tesla tagant sisse veoauto haagisele. Tema vigastused olid sedavõrd rasked, et ta hukkus sündmuskohal. Autos kaasreisijaid ei olnud. Veoautot juhtis 25-aastane mees, kes oli kaine ja kel on vastava kategooria juhtimisõigus.

Kuna Tesla on tuntud oma üliarendatud autopiloodi poolest, tekib küsimus, kas õnnetuse taga oli inimene või hoopis alt vedanud juhiabisüsteem. Politsei on võtnud sõiduandmete saamiseks ühendust Teslaga.

Tagasi üles