Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

DOKUMENT EKRE aukohus taunis küsimustele vilistanud Kert Kingo käitumist (1)

Copy
Kert Kingo
Kert Kingo Foto: Sander Ilvest

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna sisetüli üks eellugusid on seotud erakonna aukohtuga: Martin Helme üks usaldusisikutest, Kert Kingo, kaevati mullu suvel aukohtusse, aukohus jõudis taunivale otsusele, kuid erakonna juhid vaikisid selle maha. Nüüd on teada, et Kingole heideti ette parteikaaslase Lauri Koni suhtes valeväidete esitamist.

Eelmise aasta 11. juulil pöördus EKRE liige, nüüdseks erakonnast lahkunud Lauri Koni erakonna aukohtu poole kaebusega Kingo suhtes, mille ajendiks on Kingo 27. juuni kiri erakonna Tartu- ja Jõgevamaa ringkonna liikmetelele. Konkreetseid nimesid nimetamata ütles Kingo kirjas: «Kui keegi räägib teile, et ärge minge ringkonna suvepäevale, siis selle rääkija kavatsused ei ole ausad, ta töötab erakonnale vastu. Tema eesmärk on erakonda ja meie ringkonda lõhestada. Milleks muidu sellist juttu rääkida?»

Kaks päeva hiljem esitasid Kingo, tema abikaasa Küllo Kingo ja Merike Lumi ringkonna juhatuse koosolekul Konile süüdistuse erakonna lõhestamises ja sellele vastutöötamises ning agiteerimises ringkonna liikmeid mitte tulema ringkonna suvepäevadele.

Tagasi üles