Lasnamäele ujula rajamise plaan pandi pausile

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Lasnamäe olümpiaujula eskiis.
Lasnamäe olümpiaujula eskiis. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavaraamet tunnistas kehtetuks Lasnamäele aadressile Kuukivi 3 ja 5 olümpiamõõtmetes ujula rajamiseks kavandatud kontsessioonilepingu sõlmimise.

Otsus tehti seetõttu, et riigihanke läbiviimise aluseks olnud tingimused ja majanduslik kontekst on muutunud, mis muudab lepingu sõlmimise võimatuks.

Abilinnapea Viljar Jaamu sõnul on olümpiamõõtmetes ujula rajamise ettevalmistamisega Tallinnas tegeletud mitu aastat ning projekteerimisse on olnud kaasatud Eesti Ujumisliit, et tagada vastavus rahvusvahelistele normidele. «Sel nädalal teatas ka kultuuriministeerium, et riigil pole võimalik ujula rajamist toetada, mis on praegust majanduslikku olukorda arvestades ka mõistetav,» lausus abilinnapea.

«Kujunenud olukorras tuleb varasemalt kavandatud rahastusmudel uuesti läbi mõelda. Analüüsime lähikuudel põhjalikult erinevaid alternatiive, kuidas olümpiaujula plaaniga edasi minna ning tuleme selle teema juurde tagasi sügisel. Vaadates meie ujujate kõrgeid tulemusi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, on selge, et Põhja-Eestis on vajadus olümpiamõõtmetes ujula järele olemas,» lisas Jaamu.

Tallinna linnavaraamet kuulutas tänavu 15. jaanuaril välja riigihanke eesmärgiga sõlmida kontsessioonileping Kuukivi tn 3 (endine Varraku tn 14a) kinnisasjale hoone, sealhulgas olümpianõuetele vastava ujula ja Kuukivi tn 5 (endine Varraku tn 14b) kinnisasjale parkimisala ja -hoone esimese etapi (väliparkla ja parkimismaja maa-alune osa) ehitamiseks ning opereerimiseks.

Kontsessioonilepingu sõlmimise menetlus tunnistati nüüd kehtetuks, kuna riigihanke läbiviimise aluseks olevad tingimused ja majanduslik kontekst on muutunud. Uued lahendused töötab linnavalitsus välja käesoleva aasta sügisel.

Tagasi üles