Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Valitsus arutab Koidula piiripunkti ööseks sulgemist

Copy
Koidula piiripunkt.
Koidula piiripunkt. Foto: Arvo Meeks

Valitsus arutab neljapäeval eelnõu, mille kohaselt jääb Koidula maanteepiiripunkt avatuks ainult päeval.

Piiripunkt hakkab eelnõu järgi lahti olema kella 5.30-21.30. Muudatus ei puuduta Koidula raudteepiiripunkti töökorraldust.

Maanteepiiripunkte on Eestis kolm. Narva piiripunkt Ida-Virumaal ning kaks piiripunkti Kagu-Eestis – Koidula ja Luhamaa. Alates veebruarist on Narva maanteepiiripunkt avatud ainult jalakäijatele.

Riigipiiri seaduse järgi on valitsusele antud pädevus määrata piiripunktid, mille kaudu toimub inimeste, transpordivahendite ja kaupade rahvusvaheline liiklus. Samuti saab valitsus määrata ka piiripunktide lahtioleku ajad lähtudes Eesti huvidest ning arvestades kaubavahetuse ja inimeste piiriülese liikumise vajadustega.

Valitsus kinnitas 2022. aasta aprillis Venemaaga suhtlemise lähtealustes põhimõtte, et kahepoolsed majandussuhted tuleb viia miinimumini. Mullu juunis heaks kiidetud Eesti sanktsioonipoliitika põhimõtted Ukraina toetamisel annavad samuti aluse piiripunktide töökorralduse ülevaatamiseks ning muudatuste tegemiseks.

Välisministeerium soovitab vältida Venemaale reisimist. Ministeerium toob välja, et kui midagi juhtub Venemaal, siis Eesti riigiasutused ei saa Venemaal viibijaid aidata.

Tagasi üles