Mustamäel Männi pargis avati uus purskkaev (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Männi pargi purskkaev.
Männi pargi purskkaev. Foto: Ksenia Kurs

Tallinnas Mustamäel Männi pargis avati purskkaev, mille rajamise idee tuli linnaosa elanikelt.

2022. aastal kui Männi park pärast põhjalikku renoveerimist taasavati, lootsid paljud mustamäelased näha seal purskkaevu, sest esialgsete plaanide kohaselt kavatseti koos pargi uuendamisega rajada ka värvide mängu pakkuv veeatraktsioon. Erinevatel põhjustel ei olnud aga võimalik pargi rekonstrueerimistööde käigus seda teha.

Mustamäe linnaosa vanema Marja-Liisa Veiseri sõnul pakub äsja avatud uus purskkaev koos muusika ja värvide mänguga nauditavat vaatepilti.

«Mul on väga hea meel, et purskkaev on lõpuks valmis ning midagi uut ja ilusat on Mustamäel taas juures. Männi park on mustamäelaste meelispaik ja eriti atraktiivne just lastele oma erinevate atraktsioonide ja võrratu keskkonna poolest. See värviliste tulede ja muusikaga purskkaev pakub pargi külastajatele ühtlasi nii silmailu, kui ka annab kuumadel suvepäevadel lastele võimaluse veega mängida ja seeläbi ennast veidi jahutada. Siinjuures kutsun täiskasvanuid siiski üles valvsusele ja purskkaevu eesmärgipärasele kasutamisele, mis on eelkõige veejugade vaatemängu nautimine,» ütles Veiser.

2023. aasta suvel purskkaevu ehitamiseks korraldatud riigihanke võitis Warren Teed OÜ. Seejärel alustati kohe projekteerimistöödega, kuhu kaasati ka 2022. aastal valminud pargi rekonstrueerimisprojekti autor Kersti Lootus, et uus purskkaev sobituks tema projekti järgi ehitatud parki. Tulemuseks on äsja valminud uus purskkaev, mis on arhitekti poolt kujutatud kahe voolava jõena, mille vees asuvad kivid ning nende peal saavad lapsed ka kõndida. Lisaks on võimalik purskkaev tööle panna muusika saatel nii, et veejoad muusika rütmis vaatemängulise etenduse annavad.

Tagasi üles