Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

VIDEO Kaja Kallas: uus päev, uus mure (13)

Copy
Foto: Pilt videost

Kaja Kallas on Euroopa Liidu kõrgeks esindajaks saamise suhtes skeptiline ning Reformierakonna võimalik juhivahetus ei ole tänase päeva mure. 

Kaja Kallase sõnul sai Reformierakonna juhatus täna rahalistest võimalustest ja vajadustest ülevaate. «Me ei saa nipsust 1,6 miljardit leida olukorras, kus me juba oleme teinud raskeid otsuseid, mis puudutasid makse ja ei ole olnud väga populaarsed.» Kallas lisas, et valistusel on endiselt vaja riigieelarve paremasse seisu saada. «Oluline on lähtuda kaitseväe juhataja esitatud plaanidest. Peame tegema kokkuleppeid, arvestades koalitsioonierakondade seisukohti kui ka erinevate valdkondade vajadusi, mis pidevalt on äärmiselt suured.» Kallas tõdes, et kuigi riigikaitse on olnud valitsuse prioriteet, tuleb võrdselt arvestada kõikide valdkondadega.

Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika kõrgeks esindajaks saamist ei oska Kallas ette ennustada. «Ma olen äärmiselt skeptiline, aga ma ütlen nii, et minu meelest on see suur tunnustus Eestile, et meid sellesse positsiooni tõsiselt kaalutakse.» Kallas nentis, et väikeriik ei ole seda positsiooni kunagi varem saanud. «See oleks oluline ka riigikaitse seisukohalt, sest kõrge välisesindaja on nii G7 kui G20 laua taga, kuhu Eestil mingi muu valemiga asja ei ole,» lisas ta.

Tagasi üles