Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

REITINGUD Parempoolsed tõusid üle valimiskünnise (9)

Copy
Parempoolsed on endiselt parlamendiväline partei ja pilti pääsemise nimel tuleb endiselt võidelda. Pildil erakonna esimees Lavly Perling.
Parempoolsed on endiselt parlamendiväline partei ja pilti pääsemise nimel tuleb endiselt võidelda. Pildil erakonna esimees Lavly Perling. Foto: Konstantin Sednev

Parempoolsed tõusid esimest korda üle riigikogu valmiskünnise, näitab Norstati läbiviidud ja Ühiskonnauuringute tellitud traditsiooniline valimisküsitlus. See küsitlus on esimene, mis juba hõlmab ka Euroopa Parlamendi valimistulemuste järgset nädalat.

Lühikokkuvõte: Isamaa, sotsid ja Parempoolsed näitavad tõusu. Reformierakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) langust. Keskerakond on stabiilne. Eesti 200 toetus 3,9 protsenti on rekordiliselt madal. Märgiliselt tasub rõhutada, et sotsid läksid esimest korda mööda EKREst ja Parempoolsed esimest korda üle valimiskünnise.

Lähinädalatel võimendub eurovalimiste mõju veelgi. Küsitlustulemusi hakkab mõjutama ka EKRE lõhenemine. Üsna julgelt saab prognoosida EKRE toetuse langust lähiajal. Midagi rõõmustavat ei ole oodata ka Eesti 200-l, nende langus veel mõnda aega jätkub ja tõenäoliselt peavad nad harjuma uudistega, et nad on alla valimiskünnise.

Tagasi üles