Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Karis: tugev põhijõud vajab tugevaid taustajõude

Copy
Eesti president Alar Karis.
Eesti president Alar Karis. Foto: Eero Vabamägi

President Alar Karis tunnustas teisipäeval ettevõtjaid ja asutusi, kes toetavad Eesti reservväge ja seeläbi Eesti riigikaitset.

«Reservväelased on meie põhijõud ja meie põhijõud kosub. Mullu osales reservõppekogunemistel kokku üle 23 000 Eesti mehe ja naise. See on usutav ja heidutav vägi. Aga – reservvägi ei seisa koos vaid reservväelastest endist, see vajab ka toetavat tagalat,» ütles Karis. «Tugev põhijõud vajab tugevaid taustajõude».

«Et reservväelane saaks pühenduda riigikaitseülesannetele, peab ta olema veendunud, et sel ajal töö ei kuhju ja et pere vajadused ei jää unarusse,» ütles Karis. Tema sõnul on viimase paari aastaga reservväelaste sissetulekute säilitamine saamas tööandjate seas normaalsuseks ja loomulikuks hoiakuks.

«Veelgi meeldivam on näha, et tihti minnakse sellest sammuke-kaks kaugemalegi. Aina enam leitakse ise, omal algatusel võimalusi, kuidas reservväelasi ja kaitseliitlasi toetada,» ütles riigipea ja tõi näiteks abi varustuse, sõiduvahendite või majutus- ja pesemisvõimalustega või ka reservväelaste väärtustamise tööandja poolt uute inimeste värbamisel või meie veteranide ja laste toetamise ning Ukraina relvajõudude vabatahtliku aitamise sõjas Venemaaga.

Kokku 113 riigikaitse toetajat tunnustasid Lillepaviljonis president Alar Karis, kaitseminister Hanno Pevkur, kaitseväe juhataja kindral Martin Herem ja Kaitseliidu ülem kindralmajor Ilmar Tamm.

Tagasi üles