Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Reformierakonnas kired möllavad: kaalutakse Pevkuri sobivust ministriks (18)

Kaitseminister Hanno Pevkur.
Kaitseminister Hanno Pevkur. Foto: Madis Veltman

Reformierakondlane Kristo Enn Vaga saatis erakonnakaaslastele kirja, kus leiab, et Reformierakonnas oleks rumal eitada seda, et valitsuse aeg on läbi ning tuleks valmistuda uue tulekuks.

«Viimastel päevadel toimuv arutelu riigikaitse üle on pannud selgelt löögi alla meie erakonna ja Kaja Kallase valitsuse tõsiseltvõetavuse julgeoleku küsimustes. Siit väärikalt väljatulemine vajab selget koordineerimist, mitte edasist laupkokkupõrget riigikaitsejuhtidega ega ebamäärast silumist, et äkki sügisel leiame aega järgmisteks otsusteks,» kirjutas Vaga. 

Vaga heidab Pevkurile ette, et ta ei läinud valitsusse 1,6 miljardi euro ettepanekuga laskemoona ostuks. «Kokkuvõtvalt – vajadus seda arutada valitsuse tasemel on olnud, kuid Salmi ja Heremi väitel pole kaitseminister teadlikult seda valitsusse viinud. Kaja Kallas kinnitab, et tema on selle plaani kohta lugenud vaid ajakirjandusest. Tunnustust väärib rahandusminister Mart Võrklaev, kes läks Heremi ja Salmi juurde briifingule, et sellest ettepanekust pilt ette saada. Et sellist koordinatsiooni ei teinud erakonnas vastutav minister, on vale, kirjutas Vaga. 

Tagasi üles