Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Põhja-Eesti elanikud peavad kaitseministeeriumi suhtumist neisse ebaõiglaseks (3)

Copy
Katrin Kull, kes juhib seltsingut «Loodus, inimene, sõjavägi» kaitseväe keskpolügooni laiendatud ohuala teabetahvli ees. Seal on kirjas hoiatused, mida teha ja mida mitte teha, et elu ohtu ei satuks.
Katrin Kull, kes juhib seltsingut «Loodus, inimene, sõjavägi» kaitseväe keskpolügooni laiendatud ohuala teabetahvli ees. Seal on kirjas hoiatused, mida teha ja mida mitte teha, et elu ohtu ei satuks. Foto: Sander Ilvest

Harjumaal arendatava Soodla harjutusvälja ümbruses elavad inimesed küsivad kaitse­ministeeriumilt, miks nemad ei saa sellega seoses riigilt mingisugust hüvitist samal ajal, kui Võrumaal said neli oma­valitsust mullu tulenevalt Nursipalu harjutusvälja laiendamisest kokku kümme miljonit eurot ning saavad lisaks pool miljonit eurot nn akna­toetust eluruumide korrastamiseks.

Kaitseministeeriumis toimunud koosolekul kuulsid nad vastuseks MTÜd Soodla Kaitseks vedava Merle Hendriksoni küsimusele, miks Põhja-Eestit, kus Soodla harjutusväli moodustab koos kaitseväe keskpolügooniga Baltimaade suurima harjutusala, ei kohelda Lõuna-Eestiga võrdselt, et Nursipalu harjutusvälja laiendatakse kiirendatud korras.

Sama teatas kaitseministeerium vastuseks ka Postimehe päringule.

Tagasi üles