Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Kantsler Salmi tagasiastumine on põhjustanud korraliku tormi (8)

Copy
Peaminister Kaja Kallase sõnul pole kaitseminister Hanno Pevkurilt ettepanekut 1,6 miljardi eraldamiseks tulnud.
Peaminister Kaja Kallase sõnul pole kaitseminister Hanno Pevkurilt ettepanekut 1,6 miljardi eraldamiseks tulnud. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus asub otsima, kust leida 1,6 miljardit laskemoona ostmiseks, kaitseminister Hanno Pevkuri (RE) sõnul on ametist lahkuvad kaitseväe ülem ja kantsler jätnud eksliku mulje, justkui oleks valitsus hädavajalikud kulutused kõrvale heitnud.

Pevkuri kinnitusel on selge, et Eestil on vaja laskemoonale raha juurde. «Selles pole mingit kahtlust, ma pole seda kunagi vaidlustanud,» rõhutas ta. «Aga kaitseväe juhataja [Martin Herem] esitas oma ettepaneku alles 1. juunil, esialgsed hinnangud alles juuni alguses. Sellest ajast oleme sellega intensiivselt tegelenud.»

Kohtumine on Pevkuri sõnul olnud kaitseväe juhataja ja tema asetäitja ning kantsleriga. «Sealt edasi oleme teinud tutvustuse erinevatele fraktsioonidele, sh reformierakonna fraktsioonile,» rääkis Pevkur. «Ma olen teinud eraldi tutvustuse sel teemal ka rahandusministrile. See kõik on mahtunud viimase kümne päeva sisse.»

Tagasi üles