Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Litsentsisüsteem hõlbustaks alkoholimüüjate korrale kutsumist

Copy
Sotsiaalministeerium näeb alkoholivastase võitluse olulise vahendina alkoholimüüjate litsentsisüsteemi loomist.
Sotsiaalministeerium näeb alkoholivastase võitluse olulise vahendina alkoholimüüjate litsentsisüsteemi loomist. Foto: Dmitri Kotjuh

Eestis on alkoholimüügikohti 13 korda rohkem kui patrullpolitseinikke ja kui politseinike arv väheneb igal aastal umbes 150 võrra, siis samal ajal lisandub umbes 400 alkoholi müügikohta.

Sotsiaalministeeriumis on kaalumisel alkoholimüüjate litsentseerimise süsteem, mis terviseminister Riina Sikkuti sõnul on aktsiisitõusude kõrval teine vahend, millest loodetakse abi joomise vähendamisel. Politseimajor Roger Kumm ütles, et politsei toetab litsentsisüsteemi loomist, millest nemad loodavad abi ka müügireeglite rikkujate ohjeldamisel.

«Alkoholimüügi litsentsisüsteem tähendab sisuliselt seda, et kohalik omavalitsus saab hakata välja andma alkoholimüügi litsentse ja saab neid rikkumiste korral ka ära võtta. Praegu on alkoholimüügi eeskirjade vastu eksivate kaupmeeste korrale kutsumine keeruline. Seda võimalust me analüüsime rohelise raamatu koostamise raames, aga on rahvusvahelisi näiteid, et niisugune süsteem töötab. Küsimus ongi selles, kuidas see Eestile sobivaks kujundada ja millised argumendid selle kasuks on,» rääkis Sikkut.

Tagasi üles