Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

President Karis nimetas ametisse seitse uut kohtunikku

Copy
President Alar Karis nimetas ametisse seitse uut kohtunikku.
President Alar Karis nimetas ametisse seitse uut kohtunikku. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Alar Karis nimetas esmaspäeval Tallinnas Kadriorus ametisse kuus maakohtu kohtunikku ja ühe halduskohtu kohtuniku.

Tartu maakohtus hakkab lahendama süüteoasju Sandra Kallas. Harju maakohtusse lähevad tsiviilasju lahendama Kaija Koik ja Helvia Räägel ning Siim Mõistlik suundub tööle Harju maakohtusse lahendama süüteoasju.

Tallinna halduskohtusse läheb lahendama haldusasju Karolin Soo. Viru maakohtus hakkab lahendama tsiviilasju Nele Teelahk ning süüteoasju Kadri Väling.

Kohtunikke ametisse nimetamise puhul õnnitledes märkis president Karis, et kohtuniku amet on auväärne ja vastutusrikas, nõudes mitte ainult põhjalikke juriidilisi teadmisi, vaid ka laitmatut eetikat, tasakaalukust ja empaatiavõimet. «Olen kindel, et täna ametivande andnud kohtunikud on valmis kaitsma õigusriigi põhimõtteid, olema oma otsuste tegemisel erapooletud ja vajadusel neid selgitama,» rääkis riigipea.

President Karis tõi välja, et Eesti kohtusüsteemi usaldusväärsus on kõrge. «Hoidke selle usalduse taset, mille on oma tööga välja teeninud enne teid ametisse asunud ja juba ametist lahkunud kolleegid,» ütles riigipea uutele kohtunikele edu soovides.

Kohtunikke esitles riigikohtu esimees Villu Kõve ja uued kohtunikud andsid riigipea ees kohtunikuvande.

Tagasi üles