Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Tallinna Ülikool kutsub lääne tudengeid Eestisse vene keelt õppima (12)

Copy
Tallinna Ülikool reklaamib lääneriikidest pärit tudengitele võimalust õppida ja arendada vene keelt ning omandada ühtlasi sügavamat arusaamist Venemaa kultuuri ajaloost ja pärandist.
Tallinna Ülikool reklaamib lääneriikidest pärit tudengitele võimalust õppida ja arendada vene keelt ning omandada ühtlasi sügavamat arusaamist Venemaa kultuuri ajaloost ja pärandist. Foto: Kuvatõmmis

USA suuremaid kõrgharidusagentuure reklaamib lääneriikidest pärit tudengitele Tallinna Ülikoolis (TLÜ) tuleva aasta kevadsemestril võimalust õppida ja arendada vene keelt ning omandada ühtlasi sügavamat arusaamist Venemaa kultuuri ajaloost ja pärandist.

Lääne turule kirjutatud tekst, kus TLÜ rektori professor Tõnu Viigi sõnul pole arvestatud Eesti poliitilise tundlikkusega, teatab Eestit kui õpipaika tutvustades, et see asub Venemaa piiril ning üliõpilased saavad vene keele ja Euroopa õpingute programmi raames teadmisi ka Eesti-Vene päritolu kogukondade kohta.*

Lähtudes lepingust, mille TLÜ ja samuti Tallinna Tehnikaülikool sõlmisid mullu Rahvusvahelise Haridusvahetuse Nõukoguga (CIEE), saabusid esimesed neli välisüliõpilast, kellest kolm õpivad seoses diplomaatia huviga vene keelt, TLÜsse juba tänavu kevadsemestril. Ameerika ülikoolides on tihti rangelt soovituslik või kohustuslik veeta üks semester kõrgkoolis kusagil mujal.

Märksõnad

Tagasi üles