Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Perearstide süsteemi päästmine Eesti südames algas suure koondamisega (7)

Copy
Perearst Argo Läti nimistus on veidi üle 1800 inimese, kellest vähemalt 700 nimetab ta nonde vanuse ja kimbutavate haiguste tõttu riskipatsientideks. Lätt tuli asendama arsti, kes põles läbi. Pildistatud eile Tallinnas Tervisekassa ees.
Perearst Argo Läti nimistus on veidi üle 1800 inimese, kellest vähemalt 700 nimetab ta nonde vanuse ja kimbutavate haiguste tõttu riskipatsientideks. Lätt tuli asendama arsti, kes põles läbi. Pildistatud eile Tallinnas Tervisekassa ees. Foto: Sander Ilvest

Kui perearst Argo Lätt pärast kolmenädalast puhkust sel esmaspäeval Tallinnast autoga Raplasse tööle jõudis, nägi ta juba sealse perearstikeskuse registratuuris, et olukord on segane ja närviline.

Möödunud nädala lõpuks olid keskuse tosin õde ja abipersonali liiget saanud koondamisteate.

Olukord, mis koondamisteni viis, tekkis perearstikeskuse juhi Kadri Luga sõnul ootamatult pärast seda, kui Eesti perearstide süsteemi toimimise eest vastutav tervisekassa kuulutas mai algul välja konkursi, leidmaks Raplas kolmele perearstita nimistule üks ja ühine uus omanik ehk tervishoiuteenuse osutaja. See tähendab, et pärast võitja selgumist pole Rapla perearstikeskusel 12 inimesele enam tööd pakkuda.

Märksõnad

Tagasi üles