Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Hoolimatu suhtumisega kaotavad ettevõtted sadu eurosid kuus

Copy
Foto: Sortter

Ettevõtte juhtimisel tuleb alatasa teha erinevaid otsuseid ning valikuid, mis mõjutavad firma käekäiku ja tulevikku. Oluliseks otsuseks äri kasvatamisel võib olla ärilaenu finantseerija valimine. Kas tead, kui palju on võimalik ettevõtte igakuised kulusid vähendada, kui olla ärilaenu valimisel põhjalikum?

Paraku teevad paljud ettevõtjad selle otsuse liiga kergekäeliselt ja kiirustades, taotledes mugavusest (või teadmatusest) laenu ainult ühest kohast. Tihti arvatakse, et kodupank, kellega on pikaajaline koostöö, teeb parima pakkumise. See arvamus ei pruugi alati paika pidada. Niimoodi välistad võimaluse saada soodsamate tingimustega laenu mõnelt teiselt finantsettevõttelt, mis võib kokkuvõttes säästa igakuiselt sadu eurosid. Majanduslanguse ajal, kui tegutsemine on juba niigi keeruline, võib rutakalt tehtud laenuotsus takistada ettevõtte kasvu veelgi.

Ärilaenud on tõhus abivahend

Ärilaen on finantsvõimendus ettevõtetele, et viia ellu plaane ja saavutada eesmärke, mis raha puudumisel jäävad saavutamata. Ettevõtte laen on lisakapital, mis aitab äril laieneda, kasvada ning üle elada keerulisi majanduslikke aegu.

Ärilaene on mitut tüüpi ja sobivad erinevateks olukordadeks, alates lühiajalistest käibelaenudest kuni pikaajaliste investeerimislaenudeni.

Milleks ärilaenu kasutada?

Ettevõtte laenu kasutatakse tavaliselt järgmistel eesmärkidel:

  • Uute seadmete ostuks
  • Tootmishoone/kontori laiendamiseks või renoveerimiseks
  • Lao täiendamiseks
  • Töötajatele palkade maksmiseks
  • Olemasolevate laenude refinantseerimiseks
  • Uue filiaali avamiseks
  • Välisturule sisenemiseks

Miks tuleb erinevaid laenupakkumisi võrrelda?

Pankade ja finantsettevõtete laenutingimused ja intressimäärad on erinevad. Pakkumisi omavahel võrreldes saab ettevõte vastavalt oma vajadustele ning finantsolukorrale leida parima võimaliku ja soodsaima lahenduse. Laenude võrdlemine aitab raha kokku hoida ja väldid üleliigse finantskoormuse võtmist.

Laenude võrdlemine Sortteriga: lihtne ja kiire

Sortter on tasuta laenude võrdlemise platvorm, mis aitab ettevõtetel kiirelt ja mugavalt erinevate laenuandjate pakkumisi võrrelda. Sortter teeb koostööd erinevate finantsettevõtetega. Vaid ühe laenuavaldusega saad laenuotsuse Sortteri partneritelt. Kui kodupank laenu andmisest keeldub või tingimused ei sobi, siis võib Sortteri partnerite hulgast leida sobiva lahenduse.

Laenupakkujad võtavad otsuse tegemisel arvesse erinevaid aspekte ja hindavad riske erinevalt, seetõttu on ka laenutingimused erinevad. Soovitame pakkumisi võrrelda, et leida ettevõtte vajadustele ja võimalustele kõige sobivam laen.

Foto: Sortter

Levinud vead ärilaenude valimisel

Laenu valimine võib olla keeruline protsess, sest otsus mõjutab ettevõtte finantse mitmeteks aastateks. Toome välja mõned tüüpilised vead, mida tuleks ärilaenu valimisel vältida.

Rutakas otsus ilma põhjaliku eeltööta

Üks suurim viga, mida ettevõtjad ärilaenude võtmisel teevad, on otsuste tegemine kiirustades ja ilma korraliku turuanalüüsita. Sageli aktsepteeritakse esimene pakkumine kaalumata teisi võimalusi. Nii võid jääda ilma märkimisväärsest raha kokkuhoiust.

Puudulikud teadmised laenu kogukuludest

Iga finantskohustusega kaasnevad täiendavad kulud. Lisaks laenusummale tuleb tasuda intressi. Otsuse tegemisel tuleb alati arvesse võtta ka muid laenuga kaasnevaid tasusid, nagu näiteks haldustasu ja lepingutasu. Olenevalt laenuandjast võivad intressimäärad ja lisatasud oluliselt erineda.

Madalam intressimäär ei tähenda automaatselt, et tegemist on kõige soodsama laenuga. Lisakulud võivad olla ootamatud ja suurendada oluliselt laenu tegelikku maksumust. Sellepärast on laenu valimisel tähtis kõikidele detailidele tähelepanu pöörata.

Mugavus ja usaldus

Inimesed jäävad tihti mugavusest lojaalseks ühele ja samale teenusepakkujale, kellega on kokkupuude varasemast juba olemas. Laenude võtmisel küsitakse pakkumine sageli vaid oma kodupangast. Kuigi on oluline usaldada oma finantspartnerit, on samavõrra tähtis võrrelda erinevaid laenupakkumisi, sest võid leida hoopis soodsama ja sinu ettevõtte vajadustele sobivama pakkumise.

Ärilaenude võrdlemine on lihtne

Laenupakkumiste võrdlemine on ülioluline, et leida soodsaimate tingimustega ärilaen. Peamised faktorid, mida ettevõtte laenu valimisel arvesse võtta on intressimäär, tagasimakse periood ja lisatasud.

Ärilaenude võrdlemine võib tunduda keerukas ja aeganõudev protsess, kuid tegelikult on see üsna lihtne, kui kasutada tööriistu, mis hõlbustavad otsuse langetamist.

Sortter on loonud tasuta laenude võrdlemise teenuse, mille abil saad mugavalt võrrelda erinevaid laenupakkumisi ning leida just sinu ärile sobivaima lahenduse. Sortter on aus ja erapooletu võrdlusplatvorm. Kliendi huvid on meie jaoks esikohal. Tahame, et igaüks leiaks võimalikult lihtsalt enda vajadustele sobivaima pakkumise.

Hoolikas eeltöö laenude valimisel aitab firmal raha säästa. Ettevõtja, ole teadlik erinevatest võimalustest ning võta enne lepingu sõlmimist piisavalt aega kõikide pakkumiste võrdlemiseks.

Kasuta ärilaenude võrdlemiseks Sortteri tasuta võrdlusplatvormi, et leida parim lahendus oma ettevõttele. Enne teenuse kasutamist tutvu tingimustega ja konsulteeri asjatundjaga, et teha informeeritud otsus oma ettevõtte finantside osas.

Copy
Tagasi üles