Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Ministeeriumid tõmbavad end miljonite eurode kaupa koomale (4)

Copy
Vasakult peaminister Kaja Kallas, rahandusminister Mart Võrklaev ja siseminister Lauri Läänemets arutamas kärpeid. 
Vasakult peaminister Kaja Kallas, rahandusminister Mart Võrklaev ja siseminister Lauri Läänemets arutamas kärpeid. Foto: Mihkel Maripuu

Läänemaal Rohuküla sadamas, seal, kust praamid alustavad üle Väinamere sõitu Hiiumaale, annab riigi lisaeelarves tehtav ja eile teatavaks saanud kokkuhoid endast nähtavalt märku, kui suvitama minejad pööraks vaid oma pilgu sillerdavalt horisondilt eemale, piki rannajoont lõuna poole.

Kaugemal sealt, kus tavaliselt seisab vasaku kätt mandri ja Vormsi vahet kurseeriv praam, jääb kõrvaliste silmade eest peitu vana, umbes 70 meetri pikkune betoonist kai. See kuulub eelmise aasta algul loodud Riigilaevastikule, mis haldab riigi veesõidukeid ja ujuvmärgistust, teostab jäämurdetöid ja osutab lootsiteenust.

Aga kai on vana ja väsinud, vajab põhjalikku remonti. See pidanuks algama tänavu ja nõudnuks poolteist miljonit eurot. «Et ohutult tööd teha, on vaja investeerida,» ütles Riigilaevastiku peadirektor Andres Laasma.

Ent riigi pingeline eelarve nõuab lõikeid, ja nii teatabki riigi lisaeelarve seletuskiri, et kliimaministeeriumi valitsemisalas nihkub Rohuküla kai taastamiseks ette nähtud investeering tulevasse aastasse. Laasma lausus Postimehele, et saab sellest otsusest aru.

Tagasi üles