Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

LUGEJA KÜSIB Miks ei ole võimalik e-valimistel osaleda?

Copy
E-valimised. Pilt on illustreeriv.
E-valimised. Pilt on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Saabunud Euroopa Parlamendi valimistega on esinenud lugejatel mõningad probleemid valijarakenduse kasutamisega. Vastuseid andis riigi valimisteenistuse juht Arne Koitmäe

Postimehele laekus lugeja mure, et e-valimistel ei ole võimalik osaleda. «Laadisin veebilehelt https://www.valimised.ee/ alla rakenduse ning proovisin e-valimistel osaleda, kuid programm sulgeb ennast kohe, kui alustan enda isikutuvastamisega nii ID-kaardi kui ka MobiilID-ga,» sõnas lugeja.

Lugeja sõnul mitte ühtegi veateadet ei kuvatud. «Proovinud olen mitmete erinevate arvutite, id-kaardilugejate ja operatsioonisüsteemidega, nagu windows10 ja windows11, kuid e-valimistel osaleda ei õnnestu. Kõik uuendused on arvutisse paigaldatud ning tehnilised nõuded e-valimistel osalemiseks on täidetud. Väidetavalt on sama probleem esinenud ka teistel valijatel,» kirjutas mures lugeja Postimehele.

Murele vastas riigi valimisteenistuse juht Arne Koitmäe

«Tegemist võib olla kasutaja arvuti või ka näiteks organisatsiooni arvutitöökoha seadistusega, mis piirab mingil põhjusel valijarakenduse kasutamist. Valija peaks pöörduma valimiste infotelefoni 1247 poole, kus teda tehniliste küsimustega abistatakse,» kirjutas Koitmäe vastuseks.

Tagasi üles