Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Aivar Kokk: uute maksudega eelarvet lappides viib valitsus rahva vaesusse (8)

Copy
Aivar Kokk
Aivar Kokk Foto: Mihkel Maripuu

Negatiivne eelarve on valitsuses saanud heaksiidu, kuid opositsioonilised poliitikud ei näe selles midagi mõistlikku, sest reaalse kärpimise asemel on võetud raha sealt, kust nende arvates ei tohiks. 

Negatiivne lisaeelarve, mille valitsus nüüd riigikogule arutamiseks saadab, sisaldab ligi 115 miljoni euro ulatuses kokkuhoiu- ja 68 miljoni euro ulatuses tulumeetmeid. Eri sihtotstarbega reserviks hoitud raha on kavas vähendada 39 miljoni euro ulatuses, sellest 10 miljonit on idapiiri väljaehitamise ja 6,6 miljonit teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni arvelt.

Riigikogu rahanduskomisjoni liige, keskerakondlane Andrei Korobeinik ütles Postimehele, et valitsuskoalitsioon on sellise eelarvekavaga selgelt rikkunud oma lubadust mitte minna julgeolekukulude kallale. Ta lisas, et lükates edasi siseministeeriumi haldusalasse jääva Eesti-Vene piiri rajatiste ehitust, püütakse teha nägu, et kuna see ei ole kaitseministeeriumi rida, pole see ka riigikaitsega seotud. «Kannatab nii sisejulgeolek kui ka julgeolek tervikuna,» lausus Korobeinik. «Öelda, et kui kärped ei puuduta kaitseministeriumi ridu, siis ei ole ka julgeolekut vähem, ei ole riigimehelik.»

Tagasi üles