Päevatoimetaja:
Ulla Länts
6662307

VIDEO Võrklaev: lisaeelarve sai suurem, kui algselt plaanisime

Copy
Rahandusminister Mart Võrklaeva sõnul on lootus, et lisaeelarve võetakse riigikogus vastu enne jaanipäeva, kuid see kõik sõltub riigikogust endast.
Rahandusminister Mart Võrklaeva sõnul on lootus, et lisaeelarve võetakse riigikogus vastu enne jaanipäeva, kuid see kõik sõltub riigikogust endast. Foto: Eero Vabamägi

Negatiivne lisaeelarve valmis kolme nädalaga, mis rahandusminister Mart Võrklaeva hinnangul on kiire ning tõhus töö, seda enam, et tavaliselt eelarve tegemisel keskendutakse sellele, kuhu raha juurde panna, mitte poole aasta pealt ära võtta, sõnas Võrklaev täna «Telehommikus».

Võrklaev (RE) rääkis, et lisaeelarve maht, 183 miljonit, sai mõnevõrra suurem esialgselt planeeritust, sellest kokkuhoiumeetmeid on ligikaudu 115 miljonit ning täiendavaid tulumeetmeid 68 miljoni eest. Põhiliste kärpekohtadena tõi ta välja tegevuskulud, teadus-arendustegevuse ühele protsendile viimise ning investeeringute ärajätmise või nihkumise.

Rahandusministri sõnul vaadati investeeringute jaoks kõik investeerimistegevused üle. «Me teeme palju asju, alates IT-investeeringutest võimalike ehitustegevusteni ja iga ministeerium on hinnanud, mis läheb tegevusse, mis mitte,» täpsustas ta. Samas sõnas Võrklaev, et investeeringute puhul oli oluline arvestada ka majanduskeskkonda, mis on siiani võrdlemisi halvas seisus. Eesmärk oli leida kohad, mis on reaalselt kõige vajalikumad ning võimalikult palju investeeringuid ära teha.

Tagasi üles