Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Ravimimüüja kaebas Äripäeva ravimiäriteemalise artikli pärast kohtusse

Copy
Äripäeva paberleht.
Äripäeva paberleht. Foto: Postimees

Ravimimüüja Magnum Medical OÜ esitas Äripäeva ning selle ajakirjanike Koit Brinkmanni ja Martin Johannes Tederi vastu kohtusse hagiavalduse.

Magnum Medical süüdistab Äripäeva ja selle ajakirjanikke, et 7. mail ilmunud artikkel on kirjutatud anonüümsetele allikatele tuginedes ja see esitab valeväiteid. Äripäeva artiklis oli kirjas, et ravimimüüjad manipuleerivad hindadega.

«Anonüümsetel allikatel põhinev, valeväiteid esitav ajakirjanduslik käsitlus ei aita aruteludele teps mitte kaasa, vaid sunnib ravimituru osalised – hulgimüüjad, tootjad, lisaks ka riigi – minema tarbetusse konflikti ja kalduma üksteise asjatusse süüdistamisse,» ütles Magnum Medical OÜ juhatuse liige Timo Danilov.

Magnum Medicali esindaja vandeadvokaat Ants Nõmper Ellex Raidla advokaadibüroost märkis kommentaariks, et hagi on esitatud tõe jaluleseadmiseks ja alusetu rünnaku alla sattunud ettevõtte õiguste kaitseks.

«Me loodame, et kostjad mõistavad oma eksimust ja saavutame kompromissi, mis aitaks ära hoida pikka kohtuvaidlust,» lausus vandeadvokaat Ants Nõmper.

Magnum Medical OÜ omanik on Margus Linnamäe, kellele kuulub ka Postimees.

Tagasi üles