Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Tallinna lennujaama läbis maikuus rekordarv reisijaid (1)

Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Konstantin Sednev

Mais teenindati Tallinna lennujaamas 332 088 reisijat, mis on läbi aegade suurima reisijate arvuga kuu. Võrreldes eelmise aasta maiga kasvas reisijate arv 21 protsenti.

Kõige enam reisiti lennujaama turunduse ja kommunikatsioonijuhi sõnul maikuus Stockholmi, populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Antalya, Helsingi, Riia ja Frankfurt.

Reisijate kasvu peamiseks põhjuseks olid tema sõnul lisandunud lennuvõimalused: maikuus avati otselennud Burgasesse, Maltale, Dubrovnikusse, Splitti ja Heraklioni. Regulaarlendude keskmine täitumus oli 72 protsenti.

Tallinna Lennujaama juhatuse liikme  Eero Pärgmäe sõnul on Tallinnas lennupileteid sel suvehooajal müügis üle 20 protsendi rohkem ja paljud lennufirmad teevad kampaaniaid, et lennukeid täis müüa.

«Kui olla reisi kuupäevadega paindlik, siis leiab ka soodsaid pakkumisi ja juba nüüd on hea aeg sügise reisiplaane teha. Suvehooajal on Tallinna lennujaamast võimalik otselennuga lennata enam kui 50 sihtkohta,» ütles ta.

Ehkki lennujaam planeerib tema kinnitusel oma ressursse vastavalt lennuplaanile, võib suvisel reisimise kõrghooajal sellele vaatamata ette tulla olukordi, kus järjekorrad venivad tavapärasest pikemaks.

«Kutsun üles kõiki reisijad saabuma lennujaama kaks tundi enne väljalendu. Kindlasti vaadake üle oma reisidokumendid ja kas sihtkoht, kuhu lendate on Schengeni alal või mitte. Kui ei ole, siis arvestage ka piirikontrolli läbimise ajakuluga. Alati on hea, kui lisaks ID-kaardile on kaasas ka pass, sest automaatväravaid piiril saab läbida ainult passiga. Lisaks peaks arvestama ka sellega, et kui reisite odavlennufirmaga, siis algab lennule pardaleminek juba 45 minutit enne lennu planeeritud väljumist,» selgitas Pärgmäe.

Regionaalseid lennujaamasid läbis mais 5637 reisijat: Kuressaare lennujaama 3926, Kärdla lennujaama 1525 reisijat, Tartu lennujaama 148 ja Pärnu lennujaama 38 reisijat. 

Märksõnad

Tagasi üles