Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

ANALÜÜS Sotsid liiguvad võidu poole, Keskerakond võib üldse kohast ilma jääda (14)

Copy
Eroopa Parlamendi valimiste eelhääletamine on alanud ja Solarise keskuse valimisjaoskonnas seisti oma hääle andmiseks lausa sabas.
Eroopa Parlamendi valimiste eelhääletamine on alanud ja Solarise keskuse valimisjaoskonnas seisti oma hääle andmiseks lausa sabas. Foto: Madis Veltman

Euroopa Parlamendi (EP) valimisnädalal on tulemustega seoses kõige huvitavamad kaks teemat. Kõigepealt, kas Keskerakond üldse pääseb EPsse. Ja teiseks, kes võidab.

Eri firmade küsitlused näitavad, et Keskerakond võib saada ühe koha (nagu neil praegu on), aga võib ka välja jääda. «Piiri peal, ei julge pakkuda,» sõnab Martin Mölder Ühiskonnauuringute Instituudist. «Mündivise. Kui sunnitaks poolt valima, siis ütleks, et jäävad välja,» lisab Tarmo Jüristo sihtasutusest Liberaalne Kodanik (SALK).

Algasid Euroopa Parlamendi valimised

  • Eilsest alates saab Euroopa Parlamenti valida e-hääletades, samuti omavalitsuste ja Tallinna linnaosade keskustes, kõik 377 valimisjaoskonda on avatud alates reedest.
  • E-hääletamine lõpeb 8. juunil kell 20.
  • Pühapäeval, 9. juunil on kõik valimisjaoskonnad avatud kella 9–20. Kõigil valijatel on õigus hääletada igas jaoskonnas üle Eesti, sõltumata nende registrijärgsest elukohast. Infot leiab www.valimised.ee.
  • Eestist osaleb valimistel 78 kandidaati ja mandaate on seitse.
Tagasi üles