Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Eurovalimiste konarlik algus: veebilehte tabasid tehnilised tõrked (7)

Copy
Valimised.ee veebileht
Valimised.ee veebileht Foto: Kuvatõmmis

Veebilehte valimised.ee tabasid täna hommikul tõrked, mistõttu ei olnud paljudel kasutajatel võimalik e-hääletada. Kella 11.30 seisuga on e-hääletanud üle 5000 valija.

ERR kirjutas, et esmaspäeva hommikul kella üheksa ajal ei olnud võimalik Windowsi operatsioonisüsteemist vastavat valijarakendust alla laadida, koduleht pakkus vaid Linuxile mõeldud valijarakendust. Veidi hiljem ilmusid valimised.ee esilehele valijarakendused nii Windowsile, Macile kui ka Linuxile. Kuid ka õiget versiooni alla laadides ei ole võimalik kandidaatidega valikut näha ega e-hääletada.

Riigi valimisteenistuse juht Arne Koitmäe kommenteeris Postimehele, et mõned minutid pärast valijarakenduse avaldamist valimiste veebilehel kuvati osadele kasutajatele teise operatsioonisüsteemi valijarakendust. «Hetkel on kõik valijarakenduse versioonid valimiste veebilehel kättesaadavad,» rõhutas Koitmäe. 

Ta selgitas, et osal kasutajatel on valijarakenduse allalaadimine takistatud, kuna kõik brauserid ei pea valijarakendust turvaliseks. «Põhjuse, miks osad veebibrauserid peavad käivitatavat faili pahavaraks ja blokeerivad selle allalaadimise, väljaselgitamisega riigi valimisteenistus hetkel tegeleb,» lausus ta ja lisas, et elektroonilise hääletamise süsteem, hääletamine ja häälte kontrollimine ise toimib tavapäraselt.

Kella 11.30 seisuga on e-hääletanud üle 5000 valija.

Kella 16. 20 paiku teatas Koitmäe, et olukord lahendati koos Google´iga. «Analüüsime, mis selle täpselt tingis, et seda tulevikus vältida. Elektroonilise hääletamise süsteem, hääletamine ja häälte kontrollimine ise toimis tavapäraselt. Nüüdseks on allalaadimise sujuvus taastatud, vabandame kõikide ees, kellele see ebamugavust tekitas.»

Märksõnad

Tagasi üles