Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Alar Karis: «Mul on hea meel, et lähenemine, et meil ei peaks olema Ukrainale relvastuse andmisel piiranguid, saavad liitlaste ühiseks poliitikaks.»

Copy
Eesti Vabariigi president Alar Karis.
Eesti Vabariigi president Alar Karis. Foto: Margus Ansu

«Kui ma jaanuari alguses ütlesin president Zelenskõiga kohtumisel, et meil ei peaks olema piiranguid Ukrainale relvastuse andmisel, sest sõjas on möödapääsmatu ka agressori sõjaliste objektide ründamine, et vaenlase vägesid nõrgestada, arvasid nii mõnedki, et Eesti pingutab üle,» kirjutas Eesti Vabariigi president Alar Karis oma sotsiaalmeediakontol.

Karis jätkas jätkas: «Sama sõnum oli mul aprilli alguses kohtumisel Ukraina peaministri Šmõhaliga ning ka kaks nädalat tagasi kutsusin Lennart Meri konverentsil andma Ukrainale kõik relvad, mida ta vajab, et tabada kõiki vajalikke sihtmärke, isegi kui need asuvad Venemaal.»

President lausus, et nüüd saab niisugune lähenemine liitlaste ühiseks poliitikaks. «Selle üle on mul hea meel. Sest sõda Ukrainas ei ole kunagi eskaleerinud Lääs, vaid sõda eskaleerib kogu aeg ikka agressor – Venemaa,» ütles Alar Karis.

Tagasi üles