Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Kultuurikomisjon hakkab arutama usundiõpetuse panekut rahvahääletusele (4)

Copy
Rahvaalgatuse andsid märtsi alguses riigikogu esimehele üle Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma ja toonane assessor Marko Tiitus.
Rahvaalgatuse andsid märtsi alguses riigikogu esimehele üle Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma ja toonane assessor Marko Tiitus. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu kultuurikomisjon asub esmaspäeval arutama ettepanekut korraldada rahvahääletus usundiõpetuse lülitamiseks põhikooli ja gümnaasiumi kohustuslike õppeainete hulka.

Rahvaalgatusena enam kui tuhat allkirja kogunud ettepaneku andsid märtsi alguses riigikogu esimehele üle Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma ja toonane assessor Marko Tiitus.

Petitsioonile allakirjutanute hinnangul on aeg küps muuta riiklikke õppekavasid selliselt, et igas kooliastmes õpiksid kõik õpilased ühe kursuse mahus usundiõpetust või sellega sisult samaväärset õppeainet. Usundiõpetus on kirjelduse järgi oma olemuselt mittekonfessionaalne, st lähtub õpilase usuvabadusest ega sea eesmärgiks õpilase mõjutamist ühe või teise usundi tõekspidamisi või rituaale omaks võtma.

14. märtsil otsustas riigikogu juhatus võtta pöördumine menetlusse ning edastada see menetlemiseks kultuurikomisjonile.

Kultuurikomisjon asub küsimust arutama esmaspäeval, 3. juunil kell 11.10 algaval istungil. Arutelule on kutsutud ka ettepaneku esitajad, peapiiskop Viilma ja piiskop Tiitus, samuti Tartu Ülikooli usuteaduskonna religioonipedagoogika kaasprofessor Olga Schihalejev.

Tagasi üles