Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman
(+372) 507 3066

Jeemeni erinevates piirkondades leidsid aset õhurünnakud

Copy
Huthimässulised palestiinlaste toetusmeeleavadusel Sanaas.
Huthimässulised palestiinlaste toetusmeeleavadusel Sanaas. Foto: MOHAMMED HUWAIS/Scanpix

Jeemeni erinevates piirkondades leidsid ööl vastu reedet aset õhurünnakud, teatasid pealtnägijad ja kohalik meedia.

Muu hulgas rünnati pealinna Sanaad.

Mässuliste huthide kontrolli all olev meediakanal Al-Masirah teatas, et rünnakutes hukkus või sai vigastada mitmeid inimesi.

Meediakanal süüdistas rünnakutes Ühendriike.

Jeemenis ööl vastu reedet aset leidnud õhurünnakud olid Ühendkuningriigi ja USA ühisoperatsioon, teatas veidi hiljem Suurbritannia valitsus.

Kaitseministeeriumi täpsustusel olid õhulöögid Jeemenis Ühendkuningriigi ja USA ühisoperatsioon vastuseks rünnakutele rahvusvahelise laevanduse vastu.

«Ühendkuningriigi väed osalesid USA vägedega ühisoperatsioonis huthi mässuliste sõjaväerajatiste vastu, et vähendada nende suutlikkust jätkata rünnakutega rahvusvahelise laevanduse vastu Punasel merel ja Adeni lahel,» seisis ministeeriumi avalduses.

Ministeerium lisas, et luureandmete kohaselt olid kaks Hodeida lähedal asuvat sihtmärki seotud laevanduse vastu suunatud rünnakutega.

«Tehti kindlaks, et mitmes hoones paiknevad droonide maapealse juhtimise rajatised ja kus hoitakse kaugmaadroone, aga ka maa-õhk rakette,» seisis teadaandes.

USA keskväejuhatus teatas eraldi avalduses, et sihikule võeti kokku 13 huthide valduses olevat objekti.

«Õhulöögid olid vajalikud meie vägede kaitsmiseks, navigeerimisvabaduse tagamiseks ning rahvusvaheliste vete ohutumaks ja turvalisemaks muutmiseks,» lisas sõjavägi.

Tagasi üles