Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

EUROKANDIDAADID Rasmus Lahtvee: elektriautot võiks jagada naabritega (8)

Copy
Roheliste eurokandidaat Rasmus Lahtvee arvab Rail Balticu kohta niiviisi: «Raiskav, korruptiivsete sugemetega, ja kahjuks ma ei näe, et see saaks valmis.»
Roheliste eurokandidaat Rasmus Lahtvee arvab Rail Balticu kohta niiviisi: «Raiskav, korruptiivsete sugemetega, ja kahjuks ma ei näe, et see saaks valmis.» Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Eestimaa Roheliste viimane reiting oli täpselt üks protsent ja europarlamenti koha saamine sisuliselt lootusetu, ei jäta Rasmus Lahtvee (43) jonni ja kandideerib ikka.

«Mind motiveerib kandideerima soov ja tahe Eesti elu paremaks muuta, olgu see siis Eesti või Euroopa tasandil,» selgitab Lahtvee, kes viimatistel riigikogu valimistel sai 71 häält. «Keskkonnakaitseline aspekt on mul isa kõrval maast-madalast sisse kasvanud.»

Isa Valdur Lahtvee (66) pääses 2007. aastal roheliste nimekirjas riigikokku. Pärast skandaale ja sisetülisid erakonnas kahe leeri, nn füüsikute ja lüürikute vahel hävis roheliste toetus rahva seas ja pärast seda pole erakond enam riigikokku pääsenud.

«Hoolimata rohelisest retoorikast teised erakonnad paraku tegudeni ei jõua,» selgitab Lahtvee juunior. «Seetõttu on rohelisi väga vaja.»

Tagasi üles