Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

PILTUUDIS Narva täiskasvanute kooli pidamine läks riigile

Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ning Narva linnapea Jaan Toots allkirjastasid neljapäeval lepingu Narva täiskasvanute kooli pidamise üleandmiseks riigile 1. septembrist.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ning Narva linnapea Jaan Toots allkirjastasid neljapäeval lepingu Narva täiskasvanute kooli pidamise üleandmiseks riigile 1. septembrist. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Narva linna vahel sõlmitud lepingu kohaselt läheb Narva täiskasvanute kooli pidamine üle riigile. Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ning Narva linnapea Jaan Toots allkirjastasid neljapäeval lepingu Narva täiskasvanute kooli pidamise üleandmiseks riigile 1. septembrist.

Kristina Kallase sõnul loob kooli riigile üleandmine ühtsed tingimused Narvas eestikeelsele õppele üleminekuks ning kvaliteetse eestikeelse hariduse pakkumiseks. «Samuti paranevad õpilaste õppekeskkond ja õpetajate töötingimused. Riigikoolina on õppeasutusel avaramad võimalused koostööks teiste riigikoolidega ning hõlpsam kasutada Narvas ka ühiseid ressursse,» ütles ta.

Narva täiskasvanute kool on ühe asutusena tegutsev põhikool ja gümnaasium, kus on loodud võimalused lõpetada põhikool või gümnaasium mittestatsionaarses õppes või eksternina.

Koolipere jaoks jäävad koolipidaja muutumisel õppetööga seonduvad tingimused samaks, kuid uuest õppeaastast muutub kooli asukoht. Alates 1. septembrist asub kool Narvas aadressil Kalda 9 koolihooneks ehitatud hoones, mis on heas seisus ja mida on kasutanud lähiajaloos mitmed haridusasutused.

Tagasi üles