Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Hubert Hirv ja Pavel Gammer jäid maffiasüüdistuses õigeks ka ringkonnakohtus

Pavel Gammer (vasakul) ja Hubert Hirv (paremal) 6. jaanuaril 2023 Harju maakohtus kohtuotsuse kuulutamisel.
Pavel Gammer (vasakul) ja Hubert Hirv (paremal) 6. jaanuaril 2023 Harju maakohtus kohtuotsuse kuulutamisel. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna ringkonnakohus leidis kolmapäeval langetatud otsuses sarnaselt Harju maakohtuga, et hotelli- ja restoraniärimeeste Hubert Hirve ja Pavel Gammeri ning nende kaassüüdistatavate puhul ei olnud tegemist kuritegeliku ühendusega, samas jäid kohtualused süüdi reas muudes kuritegudes.

Tallinna ringkonnakohus tühistas osaliselt Harju maakohtu mullu 6. jaanuaril langetatud otsuse Hirve ja Gammeri süüasjas, kuid suuremas osas jäi nende süüdimõistmise maksu- ja muudes kuritegudes muutmata.

Ringkonnakohtu otsuses oli peamine muutus võrreldes maakohtu otsusega see, et osa maksukuriteoga seotud raamatupidajate suhtes lõpetati menetlus, kuna nende puhul kuritegu aegus. Ringkonnakohus tühistas maakohtu otsuse põhjusel, et kuritegu aegus pärast maakohtu otsust ega ei tuvastanud, et maakohus oleks teinud ebaõige otsuse. Ühtegi süüdistatavat ei mõistetud õigeks kuriteos, milles maakohus on ta süüdi mõistnud.

Tagasi üles