Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

VIDEO JA BLOGI Kaja Kallas kärpe-eelarvest: osati olid vaidlused maailmavaatelised

Valitsuse pressikonverents. Paremalt Kaja Kallas, Kristina Kallas
Valitsuse pressikonverents. Paremalt Kaja Kallas, Kristina Kallas Foto: Tairo Lutter

Valitsuse pressikonverentsil osalevad peaminister Kaja Kallas (RE), siseminister Lauri Läänemets (SDE), haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) ja rahandusminister Mart Võrklaev (RE).

«Kokkulepete saavutamine on võtnud aega, kuid mitte liiga palju aega. Arutelud on olnud väga põhjalikud. Meil on valitsuses kolm erakonda kolme erineva maailmavaatega ja seetõttu ongi need vaidlused olnud sisuliselt ja ka paljuski maailmavaatelised, ütles Kaja Kallas, lisades, et valitsusel on plaanis saata negatiivne lisaeelarve riigikogu ette järgmisel nädalal.

Kallase sõnuk on korras rahandus oluline julgeoleku aspektist, kuid ka majanduse ergutamiseks. «Hea uudis on see, et tingimused majanduse kasvule pööramiseks on paranenud,» ütles Kallas.

Tema sõnul on lisaeelarve eesmärk see, et eelarve defitsiit jääks kolme protsendi tasemele SKP-st ning seega on lisaeelarve maht suurusjärgus 175 miljonit eurot. «Vähendame just selle aasta ministeeriumide tööjõukulusid, sihtasutused saavad kärpeülesande ning vaatame üle investeeringud,» ütles Kallas.

Tagasi üles