Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Automaksu seadus vormistatakse enne suvepuhkust ära, lahkhelid lahendab valitsus tulevikus (9)

Copy
Reformierakond soovib seadusega motiveerida Eesti hoovides ja mujal olevat 220 000 auto suurust jõude seisvat autoparki vähendama.
Reformierakond soovib seadusega motiveerida Eesti hoovides ja mujal olevat 220 000 auto suurust jõude seisvat autoparki vähendama. Foto: Tairo Lutter

Automaksu seaduseelnõu jõuab riigikogus teisele lugemisele järgmisel nädalal ning võetak​​se nädal hiljem kolmandal lugemisel lõplikult vastu.

 

Veel eelmisel nädalal kirjutas Eesti Rahvusringhääling («Võimuliidus puudub automaksu suhtes lõplik kokkulepe» ERR 24.05), et koalitsioonipartneritel puudub automaksu lõpliku versiooni suhtes üksmeel. Kui Eesti 200 ja sotsiaaldemokraadid tahavad, et registrikande peatumisel ei peaks auto eest aastamaksu tasuma, siis Reformierakond seda ei toetanud – nende soov on, et nõnda saaks motiveerida Eesti hoovides ja mujal olevat 220 000 auto suurust jõude seisvat autoparki vähendama.

Riigikogu rahanduskomisjoni liikme Tanel Kiige (SDE) sõnul pole kõik erimeelsused kolme võimuerakonna vahel kuhugi kadunud, kuid kuna ajaaken on sulgumas – selleks, et uus maks saaks 2025. aasta algusest kehtima hakata, tuleb see vastu võtta vähemalt kuus kuud varem –, siis sel nädalal pani rahanduskomisjon eelnõu lõpliku versiooni lukku ja järgmisel nädalal jõuab see riigikogus koos parlamendiliikmete ja rahandusministeeriumi muudatusettepanekutega teisele lugemisele. Riigikogu liikmete 831 muudatusettepanekut on töötõkestuse iseloomuga, rahandusministeerium sättis seadust eelkõige Euroopa Komisjoni tagasisidest tulenevalt.

Tagasi üles