Kolmandik Venemaa kodanikele kuuluvatest relvadest on leidnud uue omaniku (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Politseimajor Anneli Annist sõnas, et sadakond relva, mis on vanad ja viletsas seisukorras, on antud PPA-le hävitamiseks. Politseimajor on pildil politsei lasketiirus.
Politseimajor Anneli Annist sõnas, et sadakond relva, mis on vanad ja viletsas seisukorras, on antud PPA-le hävitamiseks. Politseimajor on pildil politsei lasketiirus. Foto: Tairo Lutter

Kolmandate riikide, peamiselt Venemaa kodanike käest tänavu märtsi keskpaigaks seaduse jõuga kätte saadud 1418 tulirelvast on ligi pooled praegu hoiul politsei- ja piirivalveametis (PPA), kuid iga kolmas on saanud juba uue omaniku.

Politsei käes hoiul olevat 638 relva on nende omanikel õigus aasta aega ehk tuleva aasta 15. märtsini müüa, anda komisjonimüüki või hävitamiseks, samuti soovi korral lasta relv laskekõlbmatuks teha.

Pärast selle tähtaja möödumist on politseil võimalik relv sundvõõrandada. See tähendab politseimajor Anneli Annisti sõnul seda, et tuleb kokku komisjon, kes määrab relvale hinna, mis makstakse relvaomanikule välja. Seejärel muutub relv PPA omaks ning PPA otsustab, mida sellega edasi teha.

Märksõnad

Tagasi üles