Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

GALERII Soome president väisas tehnoloogiahuvilisi tüdrukuid

Copy

Soome riigipea Alexander Stubb jätkab riigivisiiti Eestis ja täna tutvus president Stubb HK Unicorn Squad tegevusega, mis pakub huviharidusena tehnoloogiaõpet tüdrukutele. 

Unicorn Squad on liikumine, mille eesmärgiks on kasvatada 8–14-aastaste tüdrukute seas praktiliste ja põnevate ülesannete abil huvi tehnika, robootika ja loodusteaduste vastu. HK Unicorn Squadi asutasid 2018. aastal ettevõtja ja insener Taavi Kotka ning tema abikaasa Kerstin Kotka. 2022. aastal osales HK Unicorn Squadi liikumises üle 2000 tüdruku üle Eesti, tunnid toimusid enam kui 160 grupis.

Soome president Stubb on Eestis president Alar Karise kutsel riigivisiidil kuni kolmapäevani, külastades lisaks Tallinnale ka Tartut. 

President Stubb kohtus täna Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovskiga ja külastas Tallinna raekoda. Soome riigipea asetas pärja soomepoiste mälestuseks Metsakalmistul.

Täna sõidavad Soome ja Eesti presidendipaarid Tartusse, kus neid tervitab kell 16.00 Tartu Raekoja platsil linnapea Urmas Klaas.

Soome ja Eesti presidendid külastavad Tartu Ülikooli ja kohtuvad linnapea Urmas Klaasi ja ülikooli rektori Toomas Asseriga. 29. mai hommikul kohtub president Stubb Tartu Ülikooli üliõpilastega ja arutleb nendega selle üle, milline on 2022. aasta järgne maailm. Arutelu saab jälgida ka otseülekande vahendusel Tartu Ülikooli veebist. Samuti väisab Soome riigipea Tartu Ülikooli Delta keskust.

Suzanne Innes-Stubb ja Sirje Karis külastavad Tartu Ülikooli kliinikumi laste- ja naistekliinikut.

Soome presidendipaari saadavad visiidil kliima- ja keskkonnaminister Kai Mykkänen, kaitseväe juhataja kindral Janne Jaakkola ning Soome parlamendi Soome-Eesti parlamendirühma esimees Mikko Savola.

Visiidi keskmes on Eesti ja Soome suhted, julgeoleku- ja kaitsekoostöö, Läänemere piirkonna julgeolek, Venemaa agressioonisõda Ukrainas ja Ukraina toetamine.

Tagasi üles