Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Soome president: julgeolek, julgeolek, julgeolek

Soome president Alexander Stubbi riigivisiit Eestisse algas eile Vabaduse väljakult, kuhu põhjanaabri vastvalitud presidenti oli uudistama tulnud üle paarisaja tallinlase.
Soome president Alexander Stubbi riigivisiit Eestisse algas eile Vabaduse väljakult, kuhu põhjanaabri vastvalitud presidenti oli uudistama tulnud üle paarisaja tallinlase. Foto: Sander Ilvest

Soome ja Eesti president tõdesid ühisel pressikonverentsil, et Venemaa suunalt tulevatest hübriidrünnetest pole ka tulevikus pääsu, ent pea tuleb selliste provokatsioonide puhul hoida külmana ja reageerides tuleb tugineda faktidele.

Eesti president Alar Karis juhatas Soome riigivisiidi raames president Alexander Stubbiga toimunud kohtumise järgse pressikonverentsi sisse, öeldes, et Eesti ja Soome suhted on väga head. «Mõistame maailma sarnaselt. Soome ühinemine NATOga lähendas meid veelgi,» ütles Karis, lisades, et Eestil on Soomelt palju õppida just elanikkonna kaitse valdkonnas ja Soome on Eestile eeskujuks reservväe väljakujundamisel ning reservistide õpetamisel.

Ühised pingutused Ukraina heaks

Soome president Stubb tunnistas, et Eestil õnnestus Põhjamaadest kiiremini integreeruda täielikult lääne institutsioonidesse, nagu EL, euroala ja NATO, ent nüüd, pärast Soome ühinemist NATOga, ollakse taas ühes integratsioonipunktis.

Tagasi üles