Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Taust Kuidas päästa vara mängusõltuvuses või «investeeriva» abikaasa küüsist

Kasiinosõltuvus purustab perekonnad. FOTO: Postimees
Kasiinosõltuvus purustab perekonnad. FOTO: Postimees Foto: Postimees

Hasartmängusõltuvus ja katsed «börsil mängida» on Eestis hävitanud kümnete perede elu. Sagedamini jäävad võõraste võlgadega ja ilma varata naised, kellel polnud õrna aimugi, kui suure võla on nende mees või elukaaslane tekitanud.

Alina vend võttis kaks aastat mitmest firmast kiirlaene. «Kuid nood lõpetasid laenu andmise. Kuna ta ei suutnud neid tagasi maksta, hakkas ta sugulastelt laenu küsima,» räägib Alina.

Alina sõnul laenas vend sugulastelt suuri summasid ja palus seejuures, et nad teistele sugulastele ei räägiks. Kokku laenas ta krediidifirmadelt, õelt, isalt ja tädidelt kümneid tuhandeid eurosid. 

Vend elas koos elukaaslasega korteris, mille tagatisel võeti kahe peale hüpoteeklaen. Naine sai elukaaslase tekitatud tohututest võlgadest teada alles siis, kui leidis postkastist kohtutäituri teate korteri sundmüügi kohta. 

«See oli kolmetoaline korter uues majas. Korter müüdi oksjonil, venna elukaaslane sai poole müügihinnast ja tema tasuda jäi korteri ostmiseks võetud laenu jääk,» räägib Alina. «Naisel ja nende viieaastasel lapsel ei olnud kusagil elada.»

Tagasi üles