Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Muinsuskaitse andis Estonia ümberehitamisel pisut järele (3)

Copy
Estonia
Estonia Foto: Elmo Riig / Sakala

Muinsuskaitseamet tutvustas eritingimusi Estonia teatrihoone osaliseks ümberehitamiseks ning väikesemahuliseks laiendamiseks. Koostatud eritingimused võimaldavad teatrihoone laiendamist olemasoleva krundi piires, kuni 33 protsenti praegusest hoone mahust.

Rahvusooper Estonia esitas eelmise aasta lõpus muinsuskaitseametile taotluse muinsuskaitse eritingimuste koostamiseks, et saada tingimused kaasaja miinimumnõuetele vastava lava ja külglavade ehitamiseks, akustika nõuetele vastava saali kavandamiseks ning ooperiteatri ruumipuuduse leevendamiseks.

«Estonia ooperiteater on Eesti rahva sümbolhoone, mis ei tohi jääda tühjaks või teisejärguliseks. Muinsuskaitseameti peamiseks eesmärgiks on otsida kompromissi, et ooperiteater saaks oma ajaloolises hoones areneda ja muinsusväärtused oleksid hoitud. Oleme eritingimustes teinud mitmeid olulisi järeleandmiseid, et Estonia soovidele vastu tulla. Loodame, et ka Estonia on valmis omapoolseteks vastusammudeks,» ütles muinsuskaitseameti peadirektor Marilin Mihkelson.

Tagasi üles