Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

VIDEO Haridusleppe läbirääkimised: milles on kokku lepitud?

Veebruaris algasid Tartus haridus- ja teadusministeeriumi algatatud läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks. Reemo Voltri ja Kristina Kallas veebruaris.
Veebruaris algasid Tartus haridus- ja teadusministeeriumi algatatud läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks. Reemo Voltri ja Kristina Kallas veebruaris. Foto: Sille Annuk

20.–21. mail kohtuvad haridus- ja teadusministeeriumis haridusleppe osapooled, et ühiselt vaadata üle töörühmade esitatud ettepanekud õpetajate töö- ja palgatingimuste, karjäärimudeli ning koormuse arvestuse kohta.

Tegemist on haridusleppe läbirääkimiste raames neljanda kokkusaamisega. Haridus- ja teadusministeeriumisse tulevad 44 omavalitsuse esindajad, õpetajate ja koolijuhtide esindusorganisatsioonid, erakoolid, ametiühingute keskliit.

Haridus- ja teadusministeerium on algatanud läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks. Hariduslepe on õpetajate ja nende tööandjate esindajate ning ministeeriumi koostöö tulemusena saavutatav kokkulepe õpetajate töötingimuste, palgakokkuleppe ja karjäärimudeli kohta. Läbirääkimiste lõpptulemusena peaks sündima pikaajaline hariduslepe aastateks 2025–2027.

Tagasi üles