Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Õpetajate soovitud palgamäärad ei mahu mitte kuidagi eelarvesse (1)

Haridusleppe sõnastamine sai esmaspäeval haridusminister Kristina Kallase, haridustöötajate liidu esimehe Reemo Voltri ja omavalitsusjuhtidega alguse. Teisipäeval loodavad osapooled õpetajate palga-, karjääri- ja töömudeli paika saada.
Haridusleppe sõnastamine sai esmaspäeval haridusminister Kristina Kallase, haridustöötajate liidu esimehe Reemo Voltri ja omavalitsusjuhtidega alguse. Teisipäeval loodavad osapooled õpetajate palga-, karjääri- ja töömudeli paika saada. Foto: Sander Ilvest

Haridusleppe osalised said taas kokku, et töörühmade esitatud ettepanekud õpetajate töö- ja palgatingimuste, karjäärimudeli ning koormuse arvestuse kohta ühiselt üle vaadata.

Eile arutati õpetajate töö- ja palgatingimusi ning karjäärimudelit. Kui mingites osades nähti üksmeelt, siis näiteks karjäärimudeli meisterõpetaja palk on veel avatud läbirääkimistele.

«Täna läks meil kolm tundi kahe töörühma kuulamisele ja küsimuste küsimisele,» ütles esmaspäeva õhtul haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200). Kuigi kõikidele osalistele on ideed kirjalikult juba ammu saadetud, käidi need eile suuliselt ikkagi läbi. «Jõudsime kohtumise teises pooles haridusleppe ettepanekute punktide aruteluni. Aga praeguse seisuga (õhtuks kella 18ks – toim) jõudsime läbida ainult selle küsimuse, mis puudutab haridusleppe objekti, et mis siis lõpuks on need teemad, mis me haridusleppes kokku lepime, ja mis kindlasti välja jäävad,» selgitas Kallas.

Tagasi üles