Päevatoimetaja:
Margus Martin

TLT juhtimiskeskus kontrollib automaatselt juhtide kainust ning saadab vajadusel liinile abi

Copy
TLT uude juhtimiskeskusse on koondunud kõikide ühissõidukiliikide dispetšerid, liiklusjärelevalve ning veel terve hulk funktsioone, mis olid varem mööda linna laiali.
TLT uude juhtimiskeskusse on koondunud kõikide ühissõidukiliikide dispetšerid, liiklusjärelevalve ning veel terve hulk funktsioone, mis olid varem mööda linna laiali. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Linnatransport (TLT) avas uue juhtimiskeskuse, mis suudab ilma inimeste abita ühissõidukijuhi kainust kontrollida ja ta liinile saata ning ootamatult rikki läinud bussi liinilt välja vahetada.

«Varasem paberlik asjaajamine on muutunud täiesti digitaalseks. Kui varem kulus igal ööl kastitäis printeripaberit ja igale bussijuhile anti paberid liinile minekuks mapiga kaasa, siis täna on kõik vajalikud dokumendid elektroonilised. Need on juhil kas telefonis või sõidukis olevas seadmes. Samamoodi on need dokumendid bussijuhi kohta, mida politsei võib tahta kontrollida, neile bussis QR-koodiga kättesaadavad,» rääkis juhtimiskeskuse juht Tarmo Lai.

Tagasi üles