Tatjana Lavroval ütles närv üles ja ta loobus linnaosavanema kohast (9)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Lasnamäe linnaosa vanema kandidaat Tatjana Lavrova loobus pakutud ametist.
Lasnamäe linnaosa vanema kandidaat Tatjana Lavrova loobus pakutud ametist. Foto: Eero Vabamägi

Tatjana Lavrova sai olla kolm päeva sotsiaaldemokraatide kandidaat Lasnamäe linnaosa vanema kohale, kui ta ise pakutud ametist loobus. Ükski ajaleht ei suutnud selle aja jooksul teha tema kohta uurivat lugu. Ükski konkureeriv erakond ei suutnud Lavrova kohta selle aja jooksul midagi välja kaevata. Lavrova kaevas augu endale ikkagi ise ega suutnud sealt välja ronida.

Talle said saatuslikuks kaks intervjuud, üks Postimehele ja teine ERRile. Näiteks Postimehes: «Teisest küljest, kui vaadata toimunud sõda, seda hakklihamasinat ja seda, et meil on nüüd Euroopa, mis ... Nõukogude Liit, mis tekkis selle sõja varemetele ja oli rahu tagaja 70 aastat.» Mõni aeg hiljem jagas Lavrova ka ise ära, et see ei kõla mitte, ja palus intervjuust välja võtta «Nõukogude Liit oli rahu tagaja».

Neis kahes intervjuus on mahlakaid kohti veel. Igaüks võib neid tagantjärele üle lugeda. Küll sõjaveteranide, Putinile kirjakirjutamise või okupatsiooni kohta. Riina Solman Isamaast reageeris kiiresti ja teatas, et Lavrova ei sobi linnaosavanemaks. Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Pärtel-Peeter Pere ütles samuti Postimehele, et nende intervjuude taustal on tal tekkinud Lavrovale küsimused, millele vastuseid saamata on raske koostööd näha.

Tagasi üles