Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Mobiilsed kliimaseadmed liiguvad eluga kaasa

Copy
Foto: Kliima1

Suvised temperatuuritõusud võivad muuta elamise ja töötamise üpriski ebamugavaks, kui päikesekiired ruume valimatult kuumutavad. Kannatavad nii mugavus kui ka efektiivsus. Aga mis oleks, kui mõtleks sel korral ette ja väldiks suvel kõrbemist?

Liigutatav kliimaseade on efektiivne viis ruumide temperatuuri kontrolli all hoidmiseks. Sellised seadmed on kasutajasõbralikud, hõlpsasti paigaldatavad ja hooldatavad ning sobivad suurepäraselt erinevatesse ruumidesse. Nende liikuvus võimaldab jahutada mitmeid ruume, vähendades vajadust mitme seadme järele. Eripakkumisi mobiilsete kliimaseadmete osas leiab näiteks Kliima1 veebilehelt.

Portatiivsed konditsioneerid erinevad statsionaarsetest eelkõige selle poolest, et neid on oluliselt lihtsam töökorda seada ja sellega saab hakkama igaüks. Vajalik on ainult seadme asetamine akna lähedale, elektrivõrku ühendamine ja sooja õhu aknast välja suunamine. Tänapäevased mudelid on disainitud nii, et sobituvad sujuvalt igasse interjööri ja ei riiva silma. Mõned mudelid võivad olla lausa sisekujunduselemendid.

Uued, moodsad mobiilsed konditsioneerid pakuvad lisaks jahutusele ka õhu puhastamise funktsiooni ja niiskuse taseme kontrolli, muutes need aastaringselt kasulikuks. Need aitavad vältida hallitust ja eemaldada õhust saasteaineid, tõstes seeläbi ruumi üldist elukvaliteeti.

Valikute tegemine

Seadme valimisel on oluline arvestada ruumi suurusega ja seadme võimsusega, et tagada energiatõhusus ja vältida liigset energiakulu. Mõnel seadmel on vaikne töörežiim, mis teeb selle sobivaks eelkõige magamistubades või muudes vaikust eelistavates ruumides, kus igasugune üleliigne müra on ebavajalik.

Kliima1 soovitab põhjalikult tutvuda seadmete omadustega ja konsulteerida vajadusel spetsialistidega, et leida sobivaim lahendus. Arvestada tuleks ka teiste kasutajate kogemusi, kuid oluline on meeles pidada, et iga olukord on erinev ja seade tuleks valida vastavalt konkreetsetele vajadustele.

Parim aeg mobiilse kliimaseadme soetamiseks on väljaspool suveperioodi, kui hinnad on soodsamad ja valik laiem. Õigeaegne reageerimine võib aidata vältida olukorda, kus ruumi jaoks sobiv konditsioneer on juba otsas – eriti traditsioonilisemas kodus, näiteks kahe- või kolmetoalises korteris elades on selline risk olemas.

Lisaks võiks kaaluda ka energiasäästlikke alternatiive, näiteks päikesepaneelide integreerimist süsteemi, mis võimaldaks kasutada taastuvenergiat kliimaseadme toiteks, vähendades seeläbi keskkonnamõju ja energiakulusid. Samuti on oluline mõelda hoolduse peale; regulaarne filtrite puhastamine ja seadme tervise kontroll aitab tagada selle pikaajalise ja tõrgeteta töö.

Foto: Kliima1

Suurepärane valik korterisse

Liigutatava konditsioneeri muudab lihtsasti kasutatavaks fakt, et neil ei ole välisosa. Tänu sellele on nende paigaldamine kõigile jõukohane, need ei vaja keerulisi välisühendusi. Samuti sulanduvad need paremini interjööri ja võivad jääda märkamatuks abimeheks, jahutades siseõhku nõnda, et liigne soojus suunatakse aknast välja spetsiaalse vooliku abil.

Ka mugavusele tuleks mõelda. Valik võiks olla lihtsa juhtpaneeliga, kaugjuhtimispuldi ning muude kasutajasõbralike funktsioonidega nagu taimerid ja õhukvaliteedi sensorid. Mõned portatiivsed konditsioneerid pakuvad ka nutikaid funktsioone nagu Wi-Fi ühenduvus, mis võimaldab seadet juhtida nutitelefoni rakenduse kaudu.

Samuti on tänapäeval oluline energiatõhusus – head mudelid mitte ainult ei vähenda elektriarveid, vaid on ka keskkonnasõbralikumad. Otsige mobiilse konditsioneeri mudelit, millel on kõrge energiatõhususe reiting ja mis kasutab keskkonnasõbralikke külmutusaineid. Te ei taha riskida võimalusega, et lekke korral on kodus õhus mürgiseid aineid.

Ja veelkord suurus, suurus ja suurus. Väiksematesse ruumidesse, nagu magamistoad või kodukontorid, sobib tavaliselt väike konditsioneer, samal ajal kui suuremad elutoad või avatud planeeringuga ruumid vajavad võimsamat seadet. Liigne võimsus hakkab töötama vastu nii elektriarvetele kui ka tervisele. Kvaliteetne õige valik võib olla kallim, kuid pikemas perspektiivis võib see osutuda vastupidavamaks ja ökonoomsemaks.

Copy
Tagasi üles