Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

FOTO Ida-Virumaal põles mitmesaja ruutmeetri ulatuses turvast

Copy
Droonifoto turbapõlengult.
Droonifoto turbapõlengult. Foto: Päästeamet

Päästeamet teatas, et Alutaguse vallas põleb ligi 200 ruutmeetrit turvast. 

Ida päästekeskuse kommunikatsioonijuht vahendas, et täna kell 13.15 said päästjad väljakutse turbapõlengule Alutaguse vallas Konsu külas Sirgala karjäärialal.

Kell 14.35 leidsid päästjad üles koha, kus põleng toimub ning päästeameti teatel põleb ligi 200 ruutmeetrit turvast.

«Põlengualast vaid 30 meetri kaugusel on veevõtukoht, kust saadakse kustutustöödeks vesi. Kustutustöid teevad Sillamäe ja Jõhvi päästjad,» ütles kommunikatsioonijuht. 

Neljapäeval lisas ta, et põleng võis alguse saada mootorsõidukiga sõitmisel tekkinud sädemest.

Eestis on suur tuleoht

Päästjad paluvad olla kuivas looduses lahtise tulega äärmiselt ettevaatlik. «Väikemastki sädemest võib tekkida ulatuslik tulekahju, milles hävib elusloodus ja vara,» teatas päästeamet.

«Võimalusel lükka tule tegemine edasi. Iga lõkkepõletaja peab tagama, et tuli loodusesse või hoonetele ei leviks. Selleks tuleb teha lõke hoonetest eemale, arvestada tuule suuna ja tugevusega, puhastada lõkkeaseme ümbrus kuivast taimestikust ja piirata see võimalusel kivide või mullaga. Põlevat lõket tuleb valvata ning hoida käepärast esmased kustutuvahendid – näiteks käsikustutid, ämbrid veega või survestatud veevoolik.»

Mootorsõidukiga sõites peab päästjate sõnul samuti arvestama, et sõiduki kuumadele osadele langev taimetolm süttib hetkega, ka võib kuivanud taimestiku või turba süüdata summutist lendav säde.

Tagasi üles