Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Fibenol proovib Tallinnale kallist roheasfalti maha müüa (1)

Copy
Roheasfaldiga kaetud tee Imaveres Fibenoli katsetehase territooriumil juunis 2023.
Roheasfaldiga kaetud tee Imaveres Fibenoli katsetehase territooriumil juunis 2023. Foto: Andres Raudjalg / Verston

Imaveres puidukeemiatooteid katsetav Fibenol käis Tallinna uutele abilinnapeadele pakkumas tava-asfaldist 15 protsenti kallimat roheasfalti, juttu oli ka prügikottidest ja pesuvahenditest.

«Rääkisime nende kogu innovatsiooniteemadest, mitte ainult roheasfaldist, et mida nad teevad ja kas saame mõelda midagi koostöö teemal,» seletas Tallinna abilinnapea Margot Roose (E200). «Olen võtnud innovatsiooni oma lapsukeseks, et just reaalses elus ja linnakeskkonnas testida uusi lahendusi. Näen endal rolli Eesti innovatsiooni sõnumi kandjana, sest kohtun teiste linnade juhtide ja välisdelegatsioonidega ja see on hea võimalus rääkida Eesti innovaatilistest toodetest ja lahendustest. Seetõttu räägin heameelega ettevõtetega ja hoian ennast kursis arengutega.»

Roose sõnul võiks kindlasti roheasfalti Tallinna tänavatel ja teedel proovida. «Esimesena mõtlesin kohe, et meil on jalgrattateede rajamisi mõeldud,» rääkis ta. «On huvi katsetada ka pigmendiga innovatsioone – jalgrattatee oleks ju väga tore, kus seda kasutada ja neid ei ole ka ülearu palju.»

Tagasi üles