Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Karise kaitsenõunik: ma pole öelnud, et Eesti otsustab üksuste saatmise Ukrainasse (3)

Copy
Presidendi kaitsenõuniku Madis Rolli sõnul ei ole ta ühelegi ajakirjanikule öelnud, et Eesti valitsus otsustab praegu meie üksuste saatmise Ukrainasse. Pildil kaitseväelane õppusel Kevadtorm.
Presidendi kaitsenõuniku Madis Rolli sõnul ei ole ta ühelegi ajakirjanikule öelnud, et Eesti valitsus otsustab praegu meie üksuste saatmise Ukrainasse. Pildil kaitseväelane õppusel Kevadtorm. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

President Alar Karise kaitsenõunik Madis Roll ütles väljaandes Breaking Defense ilmunud artiklit kommenteerides, et ta ei ole ühelegi ajakirjanikule öelnud, justkui otsustaks Eesti valitsus praegu meie üksuste saatmist Ukrainasse.

«Minu sõnum on, et Eesti ei ole ühtegi varianti Ukraina abistamiseks kõrvale jätnud, kõik võimalused Ukraina abistamiseks on endiselt arutelu all. Ukraina abistamisel ei tohi ei meil ega meie liitlastel olla piiranguid, sest nende seadmine, et abistame Ukrainat siiamaani ja ei sammugi edasi, aitaks ainult Venemaad agressiooni jätkamisel. Nii on iseenesestmõistetav, et meie ja liitlased analüüsivad erinevaid stsenaariume,» ütles Roll.

Tema sõnul on valitsuse agendas praegu kõige pakilisemad küsimused Ukraina aitamiseks rahvusvahelise toetuse püsimine ja laienemine, relvastus, laskemoon ja väljaõpe ukrainlastele, Venemaa jätkuv poliitiline ja majanduslik isoleerimine.

Tagasi üles